För press

Tveka inte att höra av dig till oss på info@naturafemme.se om din fråga inte blir besvarad här.


INTRODUKTION

Naturafemme

Naturafemme är sedan 2008 auktoriserad återförsäljare för några av de säkraste p-datorerna på marknaden, Pearly och Lady-Comp. Fertilitetsmonitorn Lady-comp baby kan i tillägg hjälpa kvinnor att optimera sina chanser att bli gravida. Företaget arbetar för en ökad förståelse för fertilitetsfrågor och bidrar genom hormonfria och säkra alternativ till att förbättra kvinnors hälsa och välbefinnande. P-datorerna går att köpa i webbshopen hos www.naturafemme.se.
 

Temperaturbaserade p-datorer

Du som kvinna mäter temperaturen i munnen varje morgon. Under en fertil period höjs kroppstemperaturen upp till 0,5 grader C vilket p-datorn känner av och visar direkt ett fertilitetsresultat för det kommande dygnet. P-datorn kan även identifiera avvikande värden som kan uppmätas vid till exempel feber. Naturafemmes p-datorer har en kliniskt bevisad effektivitet och metodsäkerhet på 99,3% vilket innebär ett Pearl Inde på 0.7.
 

Pearly
Pearly är p‐datorn för dig som villl ha ett säkert alternativ utan att använda syntetiska hormoner. Den har en kompakt design med inbyggd väckarklocka för att göra mätningarna enkla att komma ihåg. Pearly kostar 3795 sek.
 

Lady-Comp
Lady‐Comp är till för dig som vill ha ett säkert alternativ utan att använda syntetiska hormoner. Den har ett inbyggt graviditetstest som ger utslag efter 15 dagar. P-datorn har en livslängd på minst 10 år där inga löpande kostnader tillkommer.
Lady-Comp kostar 4895 sek.
 

Lady-Comp BABY
Lady-Comp BABY är fertilitetsmonitorn för dig som vill bli gravid och är ett utmärkt verktyg i planeringen. Datorn visar en prognos för ägglossningen, kan beräkna troligt födelsedatum och öka chanserna för att planera barnets kön. Dessutom har Lady-Comp BABY ett inbyggt graviditetstest som ger en indikation redan efter 5 dagar.
Lady-Comp BABY kostar 5995 sek.

Lite om säkerheten

Pearl Index är ett statistiskt säkerhetsmått som används för att ge en indikation på hur säker en preventivmetod är. Måttet tas fram genom en eller flera oberoende kliniska studier.

Det man studerar för att ta fram måttet är hur många oönskade graviditeter som inträffar när 100 kvinnor använder preventivmetoden under ett år. Ju lägre värde ett preventivmetod har desto högre blir säkerheten i procent.
 

Exempel:

Om 4 av 100 kvinnor som använder en preventivmetod under ett år blir oönskat gravida motsvarar det Pearl index 4. Säkerheten blir då 96 %.

 

Pressbilder

Här hittar du högupplösta bilder att använda i pressammanhang (tryck på respektive bild för att ladda ner en högupplöst version).

 

Behöver du ännu mer högupplösta bilder? Maila oss i så fall så skickar vi till dig direkt.

Pressmeddelanden

Är du journalist eller redaktör? Sätt upp dig på sändlistan för att få nya pressmeddelanden före alla andra.

Aftonbladet ledare om p-piller, pearly och vikten av alternativ Aftonbladet ledare om p-piller, pearly och vikten av alternativ

Läs Katrine Kielos ledare på Aftonbladet om kvinnors rätt till sexuell frihet och att kunna välja alternativ till p-piller. Här nedan följer ett utdrag ur artikeln.

 

"...Det här är ingen livsstilsflummig ­miljöpartistisk gör-din-egen-deodorant-grej. Det här är tysk ingenjörskonst.

Jag är trygg.

Metoden bygger på det enkla biologiska faktum att kvinnor bara kan bli gravida ett fåtal dagar i månaden. Vilka dagar går att avgöra utifrån hur kroppens basala temperatur fluktuerar och ja datorn räknar naturligtvis in faktorer som spermiers livslängd..."

 

Läs hela artikeln i Aftonbladet där Pearly omnämns här.

 

Pressinformation

info@naturafemme.se
www.naturafemme.se
 

Naturafemme är försäljare för produkterna Pearly och Lady-Comp som utvecklas och produceras av Valley electronics GmbH.